Miljøministeren topper som landets mest populære politiker

Høj popularitet blandt befolkningen kan gøre det lettere for en politiker at trænge igennem med sine budskaber, vurderer valgforsker over for Altinget.
Foto: Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Miljøminister Magnus Heunicke (S) er den mest populære minister i SVM-regeringen, viser nye tal fra Epinion lavet for Altinget og DR.

Over for Altinget forklarer Frederik Hjorth, valgforsker og lektor på Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, at en politikers popularitet blandt befolkningen kan betyde, at man har lettere ved at trænge igennem hos befolkningen, ligesom det kan bruges til at sælge et tiltag, som ellers havde været upopulært.

Og netop dette kan være noget, som kan hjælpe miljøministeren yderligere, hvor han i sit relativt korte virke allerede har meldt ud, at han vil tage personligt ansvar for at sikre renere drikkevand. 

”Hvis ikke vi kan skaffe rent drikkevand til danskerne, er ansvaret mit i sidste ende. Det er ret simpelt. Ikke så meget hokus pokus,” lød det tilbage i december. 

Udmeldingen kommer samtidig med, at vandsektoren står over for flere udfordringer som blandt andet de såkaldte evighedskemikalier pfas, der har fundet vej til vores vand. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også