Fastfood-kæmpe: Emballagedirektiv vil øge plastforbrug

Når plast som følge af EU’s emballagedirektiv erstatter blandt andet papiremballage hos takeaway-restauranter, vil produktionen af plast vokse markant, spår konsulentrapport bestilt af McDonald’s. 
Foto: Innovationsfonden/PR
Foto: Innovationsfonden/PR

Selvom genanvendelig emballage kan være den bedste løsning i nogle tilfælde, er det for takeaway-restauranter ikke den rigtige ting at gøre, konkluderer en ny undersøgelse fra konsulentfirmaet Kearey bestil af McDonald’s.

Den peger på, at EU’s forestående emballagedirektiv, som skal bidrage til at reducere sektoren produktions af emballageaffald, faktisk risikerer at have den modsatte effekt. Det skriver Euractiv

Undersøgelsen fra Kearey anslår, at emballagedirektivet vil føre til en stigning i plastforbruget, når den genanvendelige emballage skal erstatte de papirposer, indpakninger eller pizzaæsker, der i øjeblikket udgør emballagen hos takeaway-steder.

Vurderingen i rapporten er, at plastemballagen på dine-in-restauranter vil stige med op til 300 pct., mens take out-emballagen vi stige med mere end 1.500 pct. 

Udspillet til EU’s emballagedirektiv, der endnu forhandles om, indbefatter forbud mod engangsemballage til spisesteder fra 1. januar 2030. Samtidig skal brugen af genanvendelig emballage på take out-restauranter vokse til 10 pct. i 2030 og 40 pct. i 2040. 

Kearey spår desuden et øget vandforbrug til vask af den genanvendelige plastemballage, fremgår det af rapporten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også