CleantechWatch

København indfører tilsyn med plastsortering

På de københavnske byggepladser er der siden september blevet ført tilsyn med sortering af plastaffald på byggepladserne. Ressourcerne kan udnyttes bedre, lyder det fra enhedschef.

På byggepladser findes plast i kilovis i form af blandt andet indpakning af byggematerialer og stilladser, rør, kabler, spande og plader. | Foto: Liv Møller Kastrup/JPA

I dag indsamles og genanvendes cirka en femtedel af plasten i byggesektoren, men der er potentiale for langt mere. Derfor indførte Københavns Kommune i september i år ekstra tilsyn med byggepladserne for at sikre, at bliver sorteret til genanvendelse.

Det skriver nichemediet Plastforum.

Fra Mikkel Stenbæk Hansen, der er enhedschef for Bæredygtigt Byggeri og Genbrug ved Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning, lyder det, at kommunen generelt arbejder med at nyttiggøre affaldet fra byggepladserne, men at der er plads til forbedring.

”I vid udstrækning kan vi udnytte ressourcerne bedre. For meget genanvendeligt affald, herunder en del af den plast, der i dag sendes til forbrænding, kan genanvendes, og her kan byggesektoren i høj grad gøre en forskel,” siger enhedschefen til mediet.

I første omgang har tilsynet fokus på at gå i dialog med byggepladserne, men er der tilfældet, hvor det ikke er resultater heraf, vil kommunen tage yderligere skridt, siger Mikkel Stenbæk Hansen uden at præcisere, hvad disse skulle indebære.

Quantafuel tager første spadestik til plastsorteringsanlæg

Plastix skal levere genbrugsplast til BMW-biler

Danmark i ny koalition: Vil stoppe plastforurening inden 2040

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs