Klimarådet står til at miste næsten to tredjedele af sin bevilling

Ifølge regeringens forslag til finansloven vil rådet kun modtage omkring ni mio. kr. årligt fra 2024 og frem. Siden 2020 har den årlige støtte ligget på 24-25 mio. kr.
Peter Møllgaard. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Peter Møllgaard. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Med den nye klimalov fra 2020 fik Klimarådet en styrket rolle i dansk klimapolitik, og for at kunne løfte opgaven blev Klimarådets bevilling øget betragteligt. Midlerne blev dog kun afsat for en midlertidig periode på fire år og udløber efter 2023.

Det skriver Information, der på baggrund af et notat til Folketingets finansudvalg kan oplyse, at rådets bevilling fra 2024 vil blive sat ned med næsten to tredjedele fra årlige 24-25 mio. kr. til omkring ni mio. kr.

”Enhver kan se, at det reelt vil være umuligt for Klimarådet at leve op til de opgaver, vi har fået af Folketinget, hvis ikke bevillingen følger med. Og det ville være uansvarligt af mig som formand for rådet at påstå andet,” siger Peter Møllgaard.

Klimaminister Dan Jørgensen (S) oplyser i en mail til Information, at Klimarådet ”selvfølgelig skal have ressourcer, der matcher de opgaver, rådet skal løse,” hvilket regeringen vil se på senest i 2023.

Hverken De Radikale, Enhedslisten, SF, De Konservative samt Dansk Erhverv ønsker ifølge avisen et svækket klimaråd.

Peter Møllgaard genudpeget som formand for Klimarådet

Klimarådet tror ikke på Folketingets CO2-mål for affaldssektoren

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også