CleantechWatch

Konservativt parlamentsmedlem skal lede affaldsforhandlinger

Pernille Weiss, de konservatives enlige medlem af Europa-Parlamentet, får afgørende forhandlingsrolle i den kommende revision af EU's affaldsforordning.

Pernille Wiis Weiss er en dansk sygeplejerske, iværksætter og politiker, som er medlem af Europa-Parlamentet for Det Konservative Folkeparti. | Foto: Rasmus Degnbol

Det bliver en dansker, der skal lede forhandlingerne og søge kompromis-muligheder i den kommende revision af EU's forordning om transport af affald. Forordningen regulerer transport af affald over landegrænser, både inden for EU og mellem EU og tredjelande.

Pernille Weiss (K) skal – som medlem af parlamentets miljø- og sundhedsudvalg ENVI – forhandle revisionen med de øvrige beslutningstagere i den såkaldte trilog mellem parlament, ministerråd og Kommission. Dermed indtager Pernille Weiss den afgørende rolle som rapporteur, eller ordfører, på revisionen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Danva udbygger krav til forbud mod PFAS-stoffer

Der er grund til bekymring for dansk miljø og vandkrebsløb som følge af ny opgørelse over PFOS-forurening i Danmark, ifølge Danva-direktør Carl-Emil Larsen, som nu foreslår flere tiltag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job