CleantechWatch

Lokalpolitikere er utilfredse med slam-dumping fra Lynetteholmen i Køge Bugt

Flere lokalpolitikere fra Radikale Venstre er utilfredse med, at der skal dumpes 2,3 mio. kubikmeter slam i Køge Bugt fra byggeriet af Lynetteholmen ved Københavns Havn.

Miljøordfører for Radikale Venstre, Zenia Stampe, tager afstand fra anlægget af Lynetteholmen sammen med en række lokalpolitikere. Partiet stemte ellers for projektet i sin tid. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Radikale Venstres miljøordfører Zenia Stampe tager nu sammen med række lokalpolitikere fra partiet i kommunerne langs Køge Bugt afstand fra anlægget af Lynetteholmen, selvom partiet var med til at stemme for forslaget.

Det skriver Politiken.

Det er specifikt planen om, at 2,3 mio. kubikmeter slam fra byggepladsen ved Københavns Havn skal dumpes i Køge Bugt, som politikerne er bange for, vil få konsekvenser for havmiljøet og kysterne langs Køge Bugt.

"Vi kan kun afvise frygten, hvis vi har et solidt fagligt fundament at gøre det ud fra. Og det er svært at påstå, når den svenske pendant til Miljøstyrelsen har klaget over dumpingen og begrundet klagen med, at miljørisiciene ikke er tilstrækkeligt belyst," skriver Zenia Stampe i et opslag på Facebook.

Hun har bedt transportminister Benny Engelbrecht (S) om at få en tredjepartsvurdering af følgerne, men ifølge udviklingsdirektør for By og Havn, Ingvar Sejr Hansen, er der ikke umiddelbart bedre steder at gøre af slammet.

EU afviser Klimebevægelsens klage over Lynetteholmen 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs