Politiske partier vil have splittet skandaleramt teknik- og miljøforvaltning op

Københavns Teknik- og Miljøforvaltnings seneste tumultariske år får nu flere lokale politikere til at foreslå, at forvaltningen bliver splittet op og ansvarsområderne bliver lagt ud til anden side.
Foto: Marius Renner
Foto: Marius Renner
AF JOSEPHINE BUUR BACH

Grundlæggende strukturelle forandringer i forvaltningen eller opsplitning. Det er, hvad flere lokale politikere kalder på i kølvandet på de skandalesager, der har verseret i den københavnske teknik- og miljøforvaltning.

Det skriver Berlingske.

Lokale politikere fra Dansk Folkeparti og Venstre ønsker forvaltningen splittet op eller dele af den lagt over i andre forvaltninger, mens lokalpolitikere fra Socialdemokratiet og Radikale Venstre ønsker anden styreform i København med kun én borgmester i stedet for de nuværende syv borgmesterposter, som stammer tilbage fra 2005.

Den københavnske teknik- og miljøforvaltning står blandt andet bag sagen om uretmæssig opkrævning af gebyrer for håndtering af affald fra virksomheder, som ikke havde gjort brug af kommunens affaldsordning. Sagen var for højesteretten i december, og det blev i sidste uge fastslået, forvaltningen nu står med en regning på ti millioner kroner, fordi der i hele 9.000 sager skal betales penge tilbage til virksomheder.

Højesteretsdom koster Københavns Kommune dyrere end først antaget 

Flere partier kritiserer forvaltning i sag om spildevand i Øresund

Københavns Kommune udskyder udledning af spildevand i Øresund 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Der bliver smidt for lidt glas i glascontainerne, mener man i Vesthimmerlands Forsyning. | Foto: Peter Hove Olesen

Forsyning vil afskaffe glascontainere

For abonnenter