CleantechWatch

Opråb til miljøminister: Kystsikring på Fanø kan koste tocifret millionbeløb med nye krav

Fanø bliver med ny Råstofplan forhindret i at grave klæg samt hente sand på eget område til forstærkning af diger. Alene forstærkning af diget i Sønderho kan koste op mod 30 mio. kr., anslår borgmester, der beder miljøminister om dispensation.

Foto: Andreas Haubjerg

Region Syddanmark har netop vedtaget en ny Råstofplan, der fremover forhindrer Fanø at grave klæg og sand op på øen til sikring mod oversvømmelser - i stedet skal øen hente materialerne på fastlandet.

Alene sikring af diget i Sønderho forventes at løbe op i en regning på 20-30 mio. kr., hvis Fanø Kommune skal se sig om efter materialer på fastlandet, anslår borgmester Sofie Valbjørn (AL) i et interview med Jydske Vestkysten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.

Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs