CleantechWatch

Klimaminister ser på reduktioner i landbrug og CO2-lagring for at nå nye klimamål

Yderligere reduktioner i landbruget og CO2-lagring kan blive nogle af værktøjerne for politikerne, der har indgået aftale om klimamål frem mod 2025.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Nye delmål betyder, at politikerne inden 2025 skal finde CO2-reduktioner svarende til mindst yderligere 1,1 mio. ton CO2.

Ifølge Børsen ser klimaminister yderligere reduktioner i landbruget samt CO2-lagring og Power-to-x, som nogle af mulighederne for at nå dertil.

"Alle tre dele kommer til potentielt at kunne give reduktioner, også på den korte bane, som vil kunne hjælpe os i forhold til 2025-målet. Præcist hvor meget vi skal finde de enkelte steder, kan vi ikke sige endnu," siger Dan Jørgensen, der varsler en strategi for CO2-lagring inden sommer, til Børsen.

I artiklen nævner både SF og Radikale muligheden for en CO2-afgift for landbruget.

Tidligere har regeringens støttepartier nævnt landbruget, som et af de erhverv, der kan levere flere reduktioner inden 2025. I denne måned blev regeringen enige med Enhedslisten, SF og De Radikale om, at udledningen af drivhusgasser i Danmark skal reduceres med 50-54 pct. inden 2025.

SF har længe talt om bindende klimamål for landbruget. Derfor var partiet særligt skuffet over regeringens udspil for reduktioner i landbruget.

"Grundlæggende er det et skrabet udspil. Der skal flere CO2-reduktioner på bordet. Vi siger mindst otte millioner ton i 2030," sagde klimaordfører Signe Munk om udspillet, hvor regeringen vil sænke udledningerne fra landbruget med 7,1 millioner ton i 2030. De 5 mio. ton dækker dog over potentiale fra ny teknologi.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Landbrugets CO2-reduktioner splitter partier i Folketinget

Grøn tænketank: "Man forlænger hockeystaven ved at satse så meget på uprøvede teknologier"

Klimadirektør kalder udspil ambitiøst: "Det er udviklingssporet der skal tages fat i"

Pyrolysepioner jubler over regeringens sats på teknologi i landbrugsudspil 

Mere fra CleantechWatch

Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.

Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs