Klimaminister ser på reduktioner i landbrug og CO2-lagring for at nå nye klimamål

Yderligere reduktioner i landbruget og CO2-lagring kan blive nogle af værktøjerne for politikerne, der har indgået aftale om klimamål frem mod 2025.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Nye delmål betyder, at politikerne inden 2025 skal finde CO2-reduktioner svarende til mindst yderligere 1,1 mio. ton CO2.

Ifølge Børsen ser klimaminister yderligere reduktioner i landbruget samt CO2-lagring og Power-to-x, som nogle af mulighederne for at nå dertil.

"Alle tre dele kommer til potentielt at kunne give reduktioner, også på den korte bane, som vil kunne hjælpe os i forhold til 2025-målet. Præcist hvor meget vi skal finde de enkelte steder, kan vi ikke sige endnu," siger Dan Jørgensen, der varsler en strategi for CO2-lagring inden sommer, til Børsen.

I artiklen nævner både SF og Radikale muligheden for en CO2-afgift for landbruget.

Tidligere har regeringens støttepartier nævnt landbruget, som et af de erhverv, der kan levere flere reduktioner inden 2025. I denne måned blev regeringen enige med Enhedslisten, SF og De Radikale om, at udledningen af drivhusgasser i Danmark skal reduceres med 50-54 pct. inden 2025.

SF har længe talt om bindende klimamål for landbruget. Derfor var partiet særligt skuffet over regeringens udspil for reduktioner i landbruget.

"Grundlæggende er det et skrabet udspil. Der skal flere CO2-reduktioner på bordet. Vi siger mindst otte millioner ton i 2030," sagde klimaordfører Signe Munk om udspillet, hvor regeringen vil sænke udledningerne fra landbruget med 7,1 millioner ton i 2030. De 5 mio. ton dækker dog over potentiale fra ny teknologi.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Landbrugets CO2-reduktioner splitter partier i Folketinget

Grøn tænketank: "Man forlænger hockeystaven ved at satse så meget på uprøvede teknologier"

Klimadirektør kalder udspil ambitiøst: "Det er udviklingssporet der skal tages fat i"

Pyrolysepioner jubler over regeringens sats på teknologi i landbrugsudspil 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også