Medier: Biden vil halvere USA's CO2-udslip inden 2030

Den nye amerikanske målsætning skal offentliggøres ved åbningen af Bidens klimatopmøde torsdag og fredag.
Foto: POOL/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Foto: POOL/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
AF RITZAU

Præsident Joe Biden vil fremsætte et løfte om at halvere USA's udslip af drivhusgasser inden 2030. Det skriver nyhedsbureauet AP.

AP og flere andre amerikanske medier citerer anonyme kilder tæt på Biden-administrationen for den nye målsætning. Omfanget af nedskæringerne på de amerikanske udspil blev første gang omtalt af Washington Post tirsdag.

Det er planen, at den nye amerikanske målsætning skal offentliggøres ved åbningen af Bidens klimatopmøde torsdag og fredag.

USA's tidligere mål i Parisaftalen har været en nedskæring på mellem 26 og 28 procent inden 2025 – sammenholdt med udslipsniveauet i 2005.

Det er ventet, at flere lande vil præsentere nye udslipsmål på topmødet. EU er nået til enighed om en foreløbig aftale om et nedskæring på 55 procent sammenlignet med niveauet i 1990.

Forslaget i USA vil indebære dramatiske forandringer i energi- og transportsektorerne - deriblandt store stigninger i investeringer i vedvarende energikilder som vindmøller og solcelleanlæg samt store nedskæringer i udslippene af olie og benzin.

Målsætningen er et ikke-forpligtende og symbolsk løfte, som vil blive et af nøgleelementerne på topmødet.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, har netop lovet at forpligte sit land til at reducere CO2-udslip med 78 procent i 2035.

Det er næsten 15 år tidligere end hidtil planlagt, og det er et af de mest ambitiøse miljøpolitiske mål, som noget industriland har sat sig.

Kinas præsident, Xi Jinping, vil deltage i det virtuelle klimatopmøde, oplyste det kinesiske udenrigsministerium onsdag. På topmødet vil den kinesiske præsident holde en "vigtig tale", hedder det i en erklæring.

40 politiske ledere er inviteret. Heriblandt den danske statsminister, Mette Frederiksen (S).

På trods af spændinger mellem Rusland og USA har også den russiske præsident, Vladimir Putin, takket ja til invitationen fra Joe Biden.

EU opjusterer sit mål for CO2-udledning inden 2030 markant

Briter vil reducere CO2-udslip med 78 procent i 2035

Putin deltager i klimatopmøde med Biden og Mette Frederiksen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også