CleantechWatch

Erhvervsminister vil lade virksomheder udskyde årsrapport

Erhvervsministeren vil foreslå, at virksomheder skal have en måned ekstra til at indberette årsrapporten.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) vil foreslå Folketinget at lade virksomheder indberette årsrapport en måned senere end normalt.Erhvervsminister Simon Kollerup (S) vil foreslå Folketinget at lade virksomheder indberette årsrapport en måned senere end normalt. | Foto: Jens Dresling

Tiden er knap til at få sat de sidste punktummer og prikker over i'erne for de danske virksomheder, der senest skal indberette deres årsrapporter den 31. maj.

Desuden venter slutafregningen for kompensationsordningerne i forbindelse med nedlukningen også lige om hjørnet.

Derfor vil erhvervsminister Simon Kollerup (S) foreslå en hastelov i Folketinget, der skal gøre det muligt for danske virksomheder at udskyde deres indberetning af årsrapporten med en måned.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

"Jeg ved, at både virksomheder og revisorer har ekstra travlt i disse måneder, og derfor lytter vi i regeringen selvfølgelig også, når erhvervslivet beder om ekstra tid. Med udskydelsen vil der forhåbentligt være bedre tid til at få orden i det hele, så det håber jeg på at få Folketingets opbakning til", siger Simon Kollerup i pressemeddelelsen.

Han forventer, at lovforslaget vil blive hastebehandlet og træde i kraft i maj.

Fristen for indberetningen af årsrapporten vil i så fald ligge på samme dag - 30. juni - som slutafregningen i forhold til kompensationsordningerne. Denne dato er også tidligere blevet rykket en måned fra 31. maj.

Årsrapporten er en virksomheds indberetning om, hvordan det står til med økonomien i virksomheden. Der står for eksempel, hvor meget en virksomhed har tjent i en given periode.

Dermed kan eksempelvis aktionærer, kreditorer, medarbejdere og kunder få indsigt i, hvordan det står til med økonomien i virksomheden.

Årsrapporten består hovedsageligt af et årsregnskab, en ledelsesberetning og en ledelsespåtegning.

Som udgangspunkt skal årsrapporten være indberettet til Erhvervsministeriet senest fem måneder inde i regnskabsåret. Inden den kan indberettes skal den dog godkendes på virksomhedens generalforsamling.

Regeringen starter nyt partnerskab med erhvervslivet

Udvalg vil have udpeget Danmarks bedste PTX-projekter 

Frist for årsrapporter udskydes tre måneder 

Mere fra CleantechWatch

Nej fra EU til at gribe ind over for stigende CO2-priser

Prisen på CO2 stiger markant, men EU-Kommissionen afviser at gribe ind i det system, der endelig lader til at begynde at virke efter hensigten og drive den grønne omstilling fremad. Det er dog ikke nødvendigvis givet, at prisen fortsætter sin himmelflugt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs