CleantechWatch

Vismænd anbefaler CO2-afgift på 1.200 kr.

Med en ensartet CO2-afgift koster det kun 4 mia. kr. årligt fra 2030 at nå klimamålet, konkluderer De Økonomiske Råd, der advarer om, at politisk tøven og tilskudsordninger koster dyrt.

Foto: Jens Hartmann Schmidt

Pisk snarere end gulerod. Nogenlunde sådan kan det 115 siders diskussionsoplæg fra De Økonomiske Råd om dansk klimapolitik frem mod 2030 kondenseres. For grundlæggende føjer de økonomiske vismænd sig til den voksende flok, der efterspørger en ensartet og langt højere CO2-afgift, mens der omvendt advares mod, at det vil være en dyr løsning i stedet at tilskynde til grøn omstilling via statsstøtte og tilskud.

"70 pct.-målsætningen opnås omkostningseffektivt ved at erstatte eksisterende klimarelaterede afgifter og tilskud med en ensartet beskatning af alle typer af drivhusgasudledninger. En sådan ensartet beskatning kan indføres frem mod 2030 til et niveau, der sikrer opnåelse af 70 pct.-målsætningen og videreføres mod 2050 til et niveau, der sikrer klimaneutralitet," lyder anbefalingen, der estimeres at reducere med 16 mio. ton CO2e.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs