Coronapandemi kan udskyde klimamøder igen

FN's klimatopmøde COP26, der efter planen skal finde sted i Glasgow i november, kan blive udsat for anden gang, afhængig af global tilstand for coronavirus.
Foto: MIKE HUTCHINGS/REUTERS / X00388
Foto: MIKE HUTCHINGS/REUTERS / X00388

Det store topmøde COP26 er allerede blevet udskudt en gang som følge af coronavirussen. For selvom det i realiteten skulle have været afholdt i november 2020, så blev det i foråret besluttet, at det skulle udskydes til november 2021. Men nu er der altså fare for, at topmødet udskydes yderligere. Det skriver The Scotsman.

Begivenheden tiltrækker titusinder af mennesker fra hele verden og skal efter planen afholdes i Glasgow til november i år. Det ville være det største internationale topmøde, som Storbritannien nogensinde har været vært for, hvor mere end 30.000 delegerede, herunder statsoverhoveder og klimaeksperter bliver enige om en koordineret indsats for at tackle klimaændringerne.

COP26 er dog heller ikke det eneste arrangement, der står over for en udsættelse. Senest har Wind Europes Electric City 2021, der skulle have fundet sted allerede i slutningen af april fået en udsættelse, der i stedet lyder på, at konferencen skal finde sted i november.

Electric City, der skal fungere som vindsektorens nye globale flagskibsevent samler vindindustrien i en tid, hvor den grønne omstilling og vindenergi ses som hoveddrivkraften i Europas fremtidige vækst og fremgang.

Her er det planen, at de største aktører, eksperter og ledende politikere inden for energisektoren samles med industrier på tværs af hele energisektoren.

Wind Europe Electric City 2021 forventes at tiltrække mere end 10.000 gæster og 600 udstillere fra hele den globale vind- og energisektor.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Kofod efter klimamøde med Kerry: USA er tilbage på holdet

EU-lande skærper klimamål markant et døgn før FN-møde

Danmark og 11 andre lande presser EU før klimatopmøde 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også