CleantechWatch

Borgmester raser over tidsplan for opgravning af mink

Holstebros borgmester er langt fra tilfreds med, at døde mink med coronavirus skal ligge i kommunens jord i måneder endnu.

Foto: Morten Stricker/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

På borgmesterkontoret i Holstebro Kommune er borgmester H.C. Østerby langt fra en glad mand.

Han er skuffet over, at myndighederne vil lade døde mink med coronavirus ligge i jorden i flere måneder endnu.

Det skriver Jyllands-Posten.

"Da man skulle grave dem ned, kunne det gøres overnight. Så virker det helt barokt, at man nu skal bruge seks måneder på det," siger han til Avisen og tilføjer, at kommunens folk nu selv undersøger sagen.

Søndag blev et politisk flertal enige om, at cirka fire millioner aflivede mink, der er gravet ned i Karup og Holstebro, skal graves op efter et halvt år og derefter destrueres.Man venter et halvt år for at være sikker på, at der ikke er en smitterisiko med coronavirus.

Det vil sige, at opgravningen af mink kan igangsættes sidst i maj måned, og de kan være bortskaffet i midten af juli måned.

Mandag blev lovforslaget, som forbyder hold af mink i Danmark frem til 31. december 2021, vedtaget af et flertal i Folketinget bestående af partierne i rød blok.

Vedtagelsen sikrer nu den lovhjemmel, som regeringen har manglet siden 4. november, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte, at alle mink i Danmark skulle aflives.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Døde mink graves op til maj og bortskaffes 

Mink kan graves op hurtigere end frygtet

Professor: Døde mink kan fjernes, hvis de skader miljøet 

Minkgrave kan allerede have forurenet grundvandet 

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs