CleantechWatch

Ny formand for kæmpe naturfond: Mere landbrugsjord skal blive til naturarealer

Der er ikke massevis af naturperler til salg i Danmark. Men der bliver et stort behov for at konvertere landbrugsjord til naturarealer, når den stigende havvandstand gør det for dyrt at bygge diger langs alle kysterne, siger Katherine Richardson, formand for landets største private ejer af naturarealer, Aage V. Jensen Naturfond, til EjendomsWatch.

Naturarealerne Gyldensteen Strand er et eksempel på landbrugsjord, der igen forvandles til natur. | Foto: Viggo Lind/Aage V. Jensen Naturfond/PR

I de seneste 10-12 år har Aage V. Jensen Naturfond opkøbt store danske naturarealer for at bevare og beskytte plante- og dyreliv i den danske natur. I dag er fonden med sine 19.300 hektar landets største private besidder af naturarealer. Men fonden oplever, at der kommer færre naturperler til salg, og fremover ser den mere sin rolle i at konvertere landbrugsjord tilbage til naturarealer.

"Jeg ved godt, at mange langs kystlinjerne mener, der skal bygges diger for at beskytte deres områder mod stigende vandstand. Men vi tror faktisk ikke, at Danmark har råd til at bygge diger hele vejen rundt," siger Katherine Richardson, formand for Aage V. Jensen Naturfond og professor på Københavns Universitet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Alfa Laval vokser en anelse i Danmark

Den svenske industrikæmpes danske aktiviteter, der blandt andet gør sig inden for løsninger til spildevandssektoren, nærmer sig en omsætning på seks mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs