CleantechWatch

Erhvervslivet efterlyser plan for anden smittebølge: "Vi skal gøre alt for ikke at lukke ned igen"

Brancheorganisationer opfordrer regeringen til at tage hensyn til samfundsøkonomien og fremlægge en plan for eventuelle nedlukninger.

Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Dansk erhvervsliv bakker op om de tre økonomer, der torsdag opfordrede regeringen til at fremlægge en plan for håndteringen af en eventuel anden bølge af coronasmitte. Det skriver Berlingske.

Dansk Erhverv, Dansk Industri og SMVdanmark påpeger, at det er afgørende for deres medlemmer, at de kan tilrettelægge forretningen og tage forholdsregler. Brancheorganisationerne advarer samtidig mod en gentagelse af de omfattende nedlukninger fra tidligere i år.

"Der er ingen tvivl om, at vi skal gøre alt for ikke at lukke ned igen, selv om det var det rigtige. Jeg har svært ved at se, at vi kommer i den situation, hvor vi skal gøre det så drastisk igen. Det er svært at forestille sig, og jeg vil håbe, at man går langt for ikke at gøre, som man gjorde i første omgang. Vi skal også tage hensyn til samfundsøkonomien, og det er vigtigt også for velfærdssamfundet, at vi har et erhvervsliv," siger Morten Langager, direktør i Dansk Erhverv, til Berlingske.

Europas økonomi lider historisk knæk under coronaudbrud

Erhvervsorganisationer kritiserer lidet brugt hjælpepakke

Betydeligt færre højvækstvirksomheder end før finanskrisen 

Mere fra CleantechWatch

Re-Match opnår fuldtegning i aktieudbud på få timer

"Vi er yderst tilfredse med den positive udvikling her til morgen, der gør, at vi allerede er nået hertil," siger Laurits Bach Sørensen, bestyrelsesformand i Re-Match, som dermed er et skridt tættere på den børsnotering, virksomheden har genoptaget arbejdet imod.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job