Realkreditselskaber vil finansiere mere grøn energi

Både Nykredit og Realkredit Danmark mener, at realkreditfinansiering af vedvarende energi står foran sit store gennembrud, skriver Børsen.
Foto: Mathias Svold
Foto: Mathias Svold

Nykredit og Realkredit Danmark vil bruge realkreditlån til at finansiere udbygningen af vedvarende energi og grøn omstilling, skriver Børsen.

I dag er det stort set ikke lykkedes at bruge realkreditlån til at finansiere udbygningen af sol og vindenergi, men ifølge de to realkreditselskaber står realkreditfinansiering af vedvarende energi står foran sit store gennembrud.

"Renterne på danske realkreditlån er som bekendt meget lave – også i en international sammenhæng. Realkredittens fokus er pr. definition langsigtet, og det er en stor fordel for energiprojekter, der typisk også er meget langsigtede," siger Tonny Thierry Andersen, direktør i Nykredit, til Børsen.

Nykredit annoncerede i sidste uge, at man har givet grønt lys til det første projekt nogensinde, hvor opførelsen af solcelleparker sker med realkreditlån, der dog ikke er finansieret af en decideret grøn obligationsserie.

(Denne artikel er leveet af vores søstermedie FinansWatch)

Alm. Brand er topscorer på bæredygtige investeringer: "Hellere ekskludere for meget end for lidt"

Kommune investerer millioner for at spare energi 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også