CleantechWatch

Nu går EU ind i den grønne overgangsfase med Paris i vest og gas i øst

En revidering af kriterierne for hvilken europæiske energiinfrastruktur, som kan få støtte, skal sikre, at projekter fremover lever op til Parisaftalen. Det bliver dog ikke i denne omgang, at naturgas fjernes fra ligningen, siger Morten Helveg, der ser naturgassen som en nødvendig del af EU's overgang til en fremtid med nuludslip.

Morten Helveg til Radikale Venstres valgfest foran et banner med teksten "Europa eller kaos". | Foto: Thomas Borberg

Når tiderne skifter, skal politikere ikke stå i vejen i døren, men lytte til folkets kalden, hvis altså establishments skal hvile på et retfærdigt fundament.

Selvom det næppe var det regulatoriske system for støtteordninger til udbygning af energiinfrastruktur på et transkontinentalt plan, som Bob Dylan havde in mente i 1963, da han vrængede teksten til The Times They Are A-Changin’ ud, er det ikke desto mindre en passende hymne for den nye resolution for Trans-European Networks for Energy, TEN-E, som Europa Parlamentet stemmer igennem i morgen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Ny evaluering: Grønne projekter står og falder med GUDP-støtte

Over en tiårig periode er midlerne fra GUDP-puljen gået til at støtte projekter, der skal sikre den grønne omstilling af fødevareindustrien i Danmark, og som ellers ville være svære at finansiere. Det skyldes ifølge ny evaluering blandt andet projekternes risikobetonede natur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job