CleantechWatch

Københavns Kommune er stadig et stykke fra mål om at blive CO2-neutral

Flere iagttagere mener, at det bliver svært for Københavns Kommune at indfri ambition om at blive CO2-neutral inden for fem år.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det ser vanskeligt ud med Københavns Kommunes ambition om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025, bl.a. fordi udledning fra biler ikke er faldet nævneværdigt de seneste ti år, skriver Berlingske.

"Det er en politisk forpligtelse, som de har påtaget sig, og bekræftet ved flere lejligheder. De har gjort meget og forberedt meget, men nu må de æde, at det måske ikke helt lykkes," siger Henrik Gudmundsson, seniorkonsulent i tænketanken Concito, til Berlingske.

Kommunen mangler ifølge Berlingske 430.000 ton CO2 årligt for at nå målet, og overborgmester Frank Jensen (S) skriver til Berlingske, at kommunen må "dreje på alle knapper og gå endnu hårdere til værks" for at nå i mål inden 2025.

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs