Coronakrisen har endnu ikke ført til stigning i konkurser

Coronakrisen har ikke ført til stigning i konkurser. Økonomer frygter mange konkurser til efteråret.
Foto: Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann
Af Ritzau

Der har endnu ikke været en stigning i antallet af konkurser i danske virksomheder trods coronakrisen.

Det oplyser Danmarks Statistik. Antallet af begærede og erklærede konkurser ligger endda en smule lavere end de senere år.

"Den alvorlige nedgang i mange virksomheders aktiviteter har de seneste tre måneder ikke - endnu - udløst en markant stigning i antallet af erklærede konkurser og konkursbegæringer. Hjælpepakkerne til erhvervslivet kan også spille en rolle i dette," skriver Danmarks Statistik.

Danmarks Statistik gør opmærksom på, at konkurstallene skal læses med en del forsigtighed.

Der er ophobet en del konkurssager i retterne, fordi de har været lukket ned i cirka halvanden måned under coronaudbruddet.

Hos Dansk Erhverv kalder cheføkonom Tore Stramer det positivt, at der ikke har været en markant stigning i antallet af konkurser. Han frygter, at det kan komme i løbet af de kommende måneder.

"Der går normalt lidt tid, fra en krise rammer, til problemerne i de enkelte virksomheder bliver så alvorlige, at det ender i en konkurs. Dertil er der en risiko for, at flere virksomheder vil gå konkurs, når de nuværende hjælpepakker igen afvikles," siger han i en skriftlig kommentar.

Samme vurdering kommer fra Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

"Det er endnu alt for tidligt at drage et lettelsens suk, og der er ingen tvivl om, at coronakrisen har ramt danske virksomheder med lynets hast. Og selv om der i dag står genåbning på menuen, så har mange virksomheder fået revet hele eller dele af deres omsætningsgrundlag væk under sig fra den ene måned til den anden," siger han i en kommentar.

Danske eksportmarkeder åbner gradvist op: "Men hvad hjælper det, hvis der ikke er nogle ordrer i bøgerne?"

Erhvervsministeren lover hastighed i hjælp til erhverv 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også