CleantechWatch

Mads Nipper kritiserer statsministerens tøven over for EU's genopretningsfond

Danmark og tre andre lande mener, at EU's genopretningsfond skal udbetales som lån og ikke som tilskud til de hårdest ramte lande. Det møder nu kritik fra Grundfos-topchefen, som frygter, at det går ud over eksporten til Sydeuropa.

Foto: Casper Dalhoff/ERH

EU-Kommissionens forslag om at to-tredjedele af pengene i en genopretningsfond med fokus på grøn omstilling udbetales som tilskud til de hårdest ramte lande og ikke som lån har fået en kold skulder fra Danmark, Sverige, Østrig og Holland – som nu bliver kaldt "sparebanden."

Og Danmarks tøven møder nu kritik fra Grundfos-topchef Mads Nipper, der frygter, at grønne, danske virksomheder som Grundfos, Danfoss, Ørsted og Vestas går glip af de forretningesmuligheder en grøn genopretning vil medføre, skriver Berlingske.

"Hvis Danmark sætter sig på bagbenene i det her spørgsmål, øges risikoen for, at de muligheder aldrig materialiserer sig. Danske eksportvirksomheder har enorm eksport til nogle af de lande i Sydeuropa, som er hårdest presset lige nu. Grundfos sælger alene i Italien for over en millard kroner," siger Mads Nipper til avisen.

Kunsten at kravle ned fra EU-sparetræet

EU-Kommissionen varsler renoveringsbølge i Europa 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs