CleantechWatch

Dan Jørgensen afviser "fantasiløs" CO2-afgift

Der kommer ingen CO2-afgift i regeringens klimaudspil onsdag, hvor klimaministeren i et interview med Børsen blankt afviser Klimarådets "Georg Gearløs-agtige" forslag.

Foto: Niels Christian Vilmann//

Gennem årene har den altid fantasifulde Georg Gearløs opfundet mange ret imponerende ting. Som det transportable hul, flyvende biler og en maskine, der sorterer affald og laver guld ud af restproduktet.

Opfinderen har dog så vidt vides aldrig siddet i Andebys økonomiudvalg og foretaget afgiftsanalyser. Hvilket måske heller ikke ville borge for den sjoveste børnelæsning. Alligevel bringer Klimarådets anbefaling om at indføre en CO2-afgift for regeringens energiminister mindelserne hen på den del af hjemmebiblioteket, hvor de gamle Anders And-blade gemmer sig.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Debat: Nej, ARI – det er ikke alene op til kommunerne at sikre ensartet sortering

Affalds- og Ressourceindustrien (ARI) mener, at en række kommuner underminerer national succes på affaldsområdet. Men ARI bør også se på sin egen rolle i at sikre ensartede anbefalinger til kommunerne fra den private affaldssektor, skriver Marianne Bigum, medlem af IDA's ekspertgruppe for cirkulær økonomi i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs