CleantechWatch

Aalborg klar med 5 mia. kr. til grøn erhvervsplan

Aalborg vil bruge langsigtet milliardplan til at skabe grøn vækst på den anden side af coronakrisen. DI-direktør er meget begejstret og kalder projektet "særklasse på størrelse og ambitioner".

"Vi er meget dedikerede på at gøre noget i forhold til den grønne omstilling, og vi synes, vi har optimale forudsætninger til det. Vi har kraftig vækst i indbyggertallet og har behov for flere arbejdspladser," forklarer Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen. | Foto: Tobias Nicolai

Planen har været undervejs i noget tid, men med coronakrisen har den fået fornyet betydning, når Aalborg Kommune sammen med en række offentlige og private aktører søsætter en grøn plan til 5 mia. kr. over de kommende 10 år.

Under navnet Green Hub Denmark håber parterne på "et matchende" beløb fra EU’s fonde, som skal skabe op mod 5.000 arbejdspladser.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs