Folketinget forlænger og udvider hjælpepakker for 100 milliarder

Finansminister Nicolai Wammen er tilfreds med aftale, der sikrer likviditet for 100 milliarder kroner ekstra.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
AF RITZAU/SØREN SPRINGBORG

Alle partier i Folketinget er blevet enige om at udvide og forlænge hjælpepakkerne for dansk økonomi med en måned, så de nu løber frem til 8. juli.

Det meddeler Finansministeriet på sin hjemmeside.

De nuværende hjælpepakker, der blandt andet giver virksomheder lønkompensation for ansatte, stod til at udløbe 9. juni, men bliver altså forlænget med en måned på grund af coronakrisen.

Finansminister Nicolai Wammen (S) er tilfreds med aftalen.

"Jeg er meget tilfreds med, at regeringen sammen med et enigt Folketing nu forlænger og styrker de hjælpepakker, der holder hånden under danske arbejdspladser, danske lønmodtagere og danske virksomheder under coronakrisen. Der er tale om en pakke med tiltag i form af tilskud, garantier og likviditet for samlet cirka 100 milliarder kroner. Det er altså 100 milliarder kroner ekstra, der skal bidrage til at holde hånden under endnu flere arbejdspladser," siger Nicolai Wammen til hjemmesiden.

De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, er tilfreds med, at hånden bliver holdt under små selvstændige og freelancere.

Han glæder sig særligt over, at aftalen hjælper de virksomheder, "der skal skabe fremtidens job".

Blandt andet kommer der et økonomisk løft til Innovationsfonden såkaldte innoboosterordning, som er et tilskud til virksomheder, der udvikler produkter og servicer, der styrker konkurrenceevnen.

"Det her er et afgørende skridt i retning af, at den sundhedskrise, vi lige nu kæmper med, ikke bliver til en langvarig økonomisk krise," siger Morten Østergaard.

Udover en forlængelse og en økonomisk udvidelse af hjælpepakkerne er man nået til enighed om en løsning, så særligt udsatte bliver udsat for mindst mulig smitte. Der bliver tale om en en ordning, der kan dække virksomhedernes omkostninger for eventuelt hjemsendte medarbejdere i risikogruppen. 

Løsningen skal findes inden for en reserve på 200 millioner kroner.

 

Regeringens støttepartier bakker op om statsovertagelser af coronaramte virksomheder 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også