DI-direktør frygter op til 10.000 konkurser i år

Antallet af konkurser vil sandsynligvis vokse markant i år, og sektorer, der handler med fødevarer og oplevelser, er særdeles udsatte, hvis ikke soliditeten er høj.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Under den værste periode i forbindelse med finanskrisen måtte 6000 selskaber dreje nøglen om året. I halen på corona-krisen er det dog forventningen, at det tal kan blive meget højere, vurderer Kent Damsgaard, direktør i DI, i Berlingske.

"Vi kommer desværre til at se det tal blive slået betydeligt, og vi kommer til at se en ny rekord. Vi frygter, at tallet kan komme op i nærheden af 10.000 konkurser," siger han til avisen.

Ifølge kreditforsikringsselskabet Attradius vil det særligt være restauranter, rejsebureauer, flyselskaber eller virksomheder i oplevelsesindustrien, der er i risikogruppen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Rockwool-topchef holder fast på ansatte i coronakrise: "Jeg vil ikke fyre pga. panik"

Staten skruer op for støtten: Små og mellemstore virksomheder efterlyser endnu mere

Nu har 20.000 virksomheder søgt om lønkompensation

Partier presser på for en grøn kickstart efter krisen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også