Regeringen hæver loft for virksomheders lønkompensation

Coronaramte virksomheder kan se frem til tilbud om større lønkompensation for hjemsendte medarbejdere. (opdateret)
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Ritzau

Regeringen er enig med arbejdsmarkedets parter om at forbedre aftalen om lønkompensation.

Det oplyser Finansministeriet i en pressemeddelelse.

For funktionærer hæves loftet for lønkompensation til 30.000 kroner fra 23.000 kroner.

For timelønnede hæves loftet også til 30.000 kroner - dog fra 26.000 kroner.

"Vores midlertidige lønkompensationsordning har været god og reddet flere virksomheder. Men vi har også hørt, at den kunne blive endnu bedre, så endnu flere medarbejdere kan få lov til at beholde deres job i en meget svær tid," siger finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde.

Han forventer, at det vil koste statskassen fem milliarder kroner at tilbyde lønkompensation til virksomhederne.

Den nye kompensationsordning gælder fra 9. marts til og med 9. juni.

Virksomheder, der allerede har søgt om lønkompensation via den oprindelige ordning, er også omfattet af det højere støtteniveau.

Ifølge Finansministeriet har mere end 11.000 virksomheder allerede ansøgt om lønkompensation i den oprindelige ordning, der blev indgået 14. marts.

Sammenlignet med den oprindelige ordning er der markante forbedringer i den nye ordning. Det mener Dansk Industri, der er landets største erhvervs- og arbejdsgiverorganisation.

"Det her kan hjælpe rigtig mange virksomheder med at fastholde medarbejderne og undgå afskedigelser," siger Lars Sandahl Sørensen, der er administrerende direktør i Dansk Industri.

Han forventer, at mange tusinde virksomheder, der ikke allerede har søgt om lønkompensation, vil gøre det i den kommende tid.

Den forbedrede lønkompensationsordning følger, efter at Venstre i weekenden opfordrede regeringen til yderligere støtte til erhvervslivet.

Venstre har blandt andet foreslået, at virksomheder skal kunne få dækket en del af deres lønudgifter, selv om medarbejderne fortsat arbejder.

Det er dog ikke et element i den nye ordning, hvor medarbejderne stadig skal være sendt hjem uden at arbejde, for at man kan modtage lønkompensation.

Venstre har også forslået at give virksomheder mulighed for at få dækket lønudgifter for helt op til 45.000 kroner. Det er 15.000 kroner fra det nye loft.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også