CleantechWatch

DI-direktør: Nu skal vi fokusere på at genåbne samfundet

Danske virksomheder er hårdt ramt af coronaudbrud. Nu vil Dansk Industri rette fokus mod genåbning af Danmark.

Foto: Dansk Industri/Presse

Regeringen forsøger med milliardstore økonomiske hjælpepakker at holde hånden under erhvervslivet, som hurtigt er blevet ramt hårdt af coronakrisen.

Men frem for alt er der behov for, at regeringen sammen med blandt andet erhvervslivet får banet vejen for at åbne samfundet op igen.

Det siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri, efter et videomøde med statsminister Mette Frederiksen (S).

På det virtuelle møde deltog blandt andre direktører fra Grundfos, A. P. Møller Mærsk og Novo Nordisk sammen med fagbevægelsen og erhvervsorganisationer.

"Regeringen og myndighederne har taget mange svære og effektive beslutninger for at håndtere krisen og passe på danskerne. Næste store opgave er, at vi nu fokuserer på, hvad der skal til for at gennemføre en forsvarlig og gradvis genåbning af Danmark," siger Lars Sandahl Sørensen i en skriftelig kommentar.

"Det vil kræve endnu større testkapacitet – og en skarp disciplin blandt danskerne. Det kan vi i erhvervslivet være med til, så vi på alle landets arbejdspladser bidrager til at passe på hinanden," siger han.

Coronakrisen har ramt dansk erhvervsliv hårdere, hurtigere og voldsommere end nogensinde før, lyder det desuden fra DI-direktøren. Derfor haster det også med at få regeringens hjælpepakker til at virke.

"Virksomhederne er ramt på likviditeten, på massive fald i omsætning, tab på kunder og afbrudte forsyningskæder. Det er en underdrivelse at sige, at situationen er alvorlig. Vi er er en eksportnation, så vi er hårdt ramte af, at markederne og økonomierne omkring os er gået i stå," siger Lars Sandahl Sørensen.

Topsøe-formand: Vi skal nå at bremse nedturen, før det bliver for dyrt

DI: 2020 kan overgå finanskrisens værste år

Over halvdelen af alle virksomheder frygter fyringer: "Vi befinder os i en historisk krise" 

Dansk Industri: Forlænget nedlukning kræver fart på erhvervsstøtte 

Mere fra CleantechWatch

Jysk forsyning skifter ud på toppost

Adm. direktør Ole Texel Jakobsen stopper til august i Samn Forsyning for at hellige sig til andre ting. Den nye mand i spidsen kommer med erfaring fra Tour de France-planlægning og mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs