Dan Jørgensen: Biogas kan få en vigtig rolle

Flere store virksomheder har allerede meldt ud, at de ikke kan reducere deres CO2-udledning med 70 pct. inden 2030. Men formanden for Klimapartnerskabet for energitung industri og klima- og energiministeren peger nu på, at biogas kan være vejen frem.
Foto: Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Biogas vil kunne reducere industriens CO2-udledning med omkring 25 pct., og det vil bringe den samlede reduktion fra industrien i 2030 ned med 50 pct., lyder det direktør for Aalborg Portland og formand for Klimapartnerskabet for energitung industri Michael Lundgaard Thomsen under et besøg hos biogasproducenten Nature Energy sammen med klima- og energiminister Dan Jørgensen og Nordic Sugar.

Det skriver Berlingske Business.

Og energiministeren løfter da også sløret for, at biogas sandsynligvis vil være en del af regeringens kommende klimahandlingsplan.

"Biogas og andre grønne gasser har et stort potentiale i vores fremtidige klimaneutrale energisystem. De grønne gasser kan få en vigtig rolle i fremtiden, der hvor vi ikke kan bruge grøn strøm fra sol- og vindenergi. Det er blandt andet til industrielle processer, der kræver høje temperaturer, for eksempel cementproduktion. Men også i den tunge transport. Derfor er det også rigtigt godt at se, at branchen nu melder, at biogas kan blive støttefri over de næste ti år," siger Dan Jørgensen til avisen.

Cementfabrikken Aalborg Portland og Michael Lundgaard Thomsen gjorde det klart i forrige uge, at det næppe ville være muligt for selskabet at nå regeringes klimamål om en 70 procents reduktion i udledninger i 2030.

"Med de nuværende konditioner og forudsigelser, der er på priser og tilgængelighed af brændsler, så når vi ikke i mål," sagde Michael Lundgaard Thomsen til Børsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Startup vil optimere biogasanlæg – kører i dag langt under kapacitet

Biogasprisen skal ned hvis store fødevarekoncerner skal nå regeringens klimamål

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også