CleantechWatch

Dan Jørgensen: Den grønne omstilling kommer til at koste

Energiministeren fortæller, at det potentielt vil koste job og måske øge ulighederne, hvis klimamålet skal nås.

Foto: Jens Hartmann Schmidt

Ovenpå kritik fra blandt andet Aalborg Portal, der sagde, at de ikke når i mål de 70 pct., svarer Dan Jørgensen, der er klima- og energiminister, til Børsen, at hvis den tunge industri vidste, hvordan de skulle nå de 70 pct., så ville det samlede mål have været højere end 70 pct.

Samtidig fortæller ministeren, der om kort tid modtager anbefalinger fra de 13 klimapartnerskaber, at der vil være omkostninger ved at nå målet om at reducere CO2-udledningen med 70 pct. i 2030.

"Danmark er jo et land, hvor der hvert år er mange arbejdspladser, der bliver udskiftet med andre arbejdspladser. Vi er et land, der hele tiden innoverer, og hvor der hele tiden er nogle, der lukker, for at andre vil åbne. Det vil fortsætte med at ske i fremtiden. Og det vil også ske som en del af en grøn omstilling," fortæller Dan Jørgensen til avisen.

Enhedslisten truer med at vælte klimaminister

Økonomer anbefaler CO2-afgift i nyt udspil

Ny strategi skal hente grønne investeringer fra udlandet til Danmark 

Mere fra CleantechWatch

Bigadan kan være næste danske biogaskoncern på salgsrampen

ANALYSE: Industriens Pension og den britiske kapitalfond Arjun Infrastructure Partners overtog lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan sidste år. Efter Shells nylige milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs