Erhvervsgiganter jubler over EU's plan for klimafinansiering

Der er jubel i dansk erhvervsliv efter EU-kommissionen tirsdag offentliggjorde sin grønne investeringsplan på 7.500 mia. euro over ti år.  "Det er et stærkt signal fra Kommissionen om, at man virkelig vil det her," siger Vestas til Børsen.
Foto: PR / Vestas
Foto: PR / Vestas

Der skorter ikke på roser hos hverken Vestas eller Grundfos, efter at Europa-Kommissionen tirsdag fremlagde sin grønne investeringsplan, som over 10 år skal mobilisere 7.500 mia.kr. til den grønne omstilling.

Planen og de mange milliarder er ifølge chef for public affairs hos Vestas, Kresten Ørnbjerg, både "imponerende" og en "positiv overraskelse", skriver Dagbladet Børsen.

"Det er et stærkt signal fra Kommissionen om, at man virkelig vil det her. Der er visioner, men også politisk vilje til at bakke dem op," siger Ørnbjerg til avisen.

Han bakkes op af kommunikationsdirektør i Grundfos, Peter Trillingsgaard, som uddyber, at det er fantastisk, at Europa-Kommissionen sætter "handling bag ordene".

Den kommende investeringsplan henter omkring 60 procent af sine milliarder fra offentlige midler og de resterende fra private, og planen indgår som en del af EU's overordnede mål om at blive klimaneutralt i 2050.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie PolicyWatch)

EU vil samle 1.000.000.000.000 euro til grøn omstilling

Sådan har 107 danske brancher bidraget til den grønne omstilling 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også