CleantechWatch

Profil i it-branchen springer ud som grøn business angel

Tine Thygesen bliver del af business angel-program under venturefonden Atomico. Her vil hun rette blikket mod investeringer i startups med en grøn profil.

Foto: Honeystudio

Tine Thygesen har selv stået bag adskillige startups, men fremover vil hun som en del af et nyt business angel-program under venturefonden Atomico bevæge sig over på investorsiden.

Det skriver hun i en blogpost på sin hjemmeside.

Som en del af initiativet har Atomico givet Tine Thygesen 100.000 dollar – svarende til 670.000 kr. – til at investere i startups.

Pengene vil blive prioriteret til selskaber med stærke iværksættere, en skarp målsætning og ikke mindst en grøn profil.

"100.000 dollars er ikke mange penge i angel-investeringsverdenen. Men det er en start, de kan syndikeres, og det betyder, at jeg vil være i stand til at hjælpe nogle virksomheder, der er på et meget tidligt stadie. Jeg vil hjælpe grønne virksomheder med at få en chance til at slå den 'sorte konkurrence'," skriver Tine Thygesen i blogposten.

Hun er bestyrelsesformand og tidligere adm. direktør for The Creators Community, der blandt andet omfatter Matrikl1, Startup Village og Founders House i København.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITwatch)

Storbank afsætter firecifret milliardbeløb til at bekæmpe klimaændringer

Finanstilsynet advarer om "greenwashing" i grønne investeringer 

Mere fra CleantechWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs