Regeringen lander finanslov med støttepartier og Alternativet

Næste års finanslov er i hus. Aftalen indeholder blandt andet Danmarks Grønne Fremtidsfond på 25 milliarder kroner, som skal investere i grønne og bæredygtige projekter og skabe grønne arbejdspladser. Den er bl.a. finansieret ved at tredoble afgifterne på bæreposer og engangsservice. (Opdateret)
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
AF RITZAU og Julie Søgaard

Finansminister Nicolai Wammen siger, at der tirsdag aften er indgået en aftale om finansloven for 2020 med De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet.

"Det er en ny retning for Danmark med velfærd først og en markant grøn dagsorden," siger Nicolai Wammen om finanslovsaftalen.

"For et års tid siden var der et andet flertalt, som præsenterede en finanslovsaftale, hvor en af nyhederne var en flygtninge ø i Stege Bugt. I år er der en energiø, som del af aftalen. Det viser, at vi sætter en ny grøn dagsorden," siger De Radikales leder, Morten Østergaard.

"Vi har landet et markant løft på velfærden og den grønne dagsorden," siger Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper.

"Det er blevet den mest grønne, klogeste og progressive finanslov nogensinde. I kommer til at kunne læse, at det er tilfældet," siger Alternativets leder, Uffe Elbæk.

Læs hele aftalen her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også