Fagbevægelsen vil indføre ny klimaskat

Fagbevægelsen ønsker, at finansieringen af den grønne omstilling skal være mere "retfærdig" og kommer derfor med nyt skatteforslag, skriver Børsen.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) vil indføre en ny klimaskat, der skal lægges på lønnen på samme måde som AM-bidraget.

Det skriver Børsen.

Klimaafgiften skal være en fast procentdel af bruttolønnen, og ifølge FH vil den form for klimaskat bidrage til, at finansieringen af den grønne omstilling bliver mere retfærdig. Modellen vil også betyde, at man ikke udskammer folk, der flyver eller kører benzinbil, lyder det.

"Hvis man siger, at vi går efter en fast del af bruttolønnen, så bidrager rengøringsassistenten med en del af det, han eller hun har, lige så vel som Ørsted-direktøren eller andre bidrager med en del af, hvad de har," siger Lizette Risgaard, formand for FH, til Børsen.

SF bakker op om idéen, mens Enhedslisten og De Radikale hellere vil gå andre veje. Skatteminister Morten Bødskov (S) skriver i en mail til Børsen, at "den grønne omstilling og en social retfærdig politik har høj prioritet", men ministeren ønsker ikke at stille op til interview om forslaget fra FH.

Nordiske ministre stiller skarpt på at sænke boligers CO2-udledning

Wammen vil sikre grønne regnemodeller i Finansministeriet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også