CleantechWatch

Regeringen investerer i grønnere eksport

Regeringen afsætter 7,5 millioner kroner til blandt andet flere medarbejdere på danske ambassader.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Som led i regeringens klimaambitioner investeres der nu yderligere penge i en grønnere og mere bæredygtig dansk eksport. 

Konkret vil regeringen afsætte 7,5 millioner kroner på næste års finanslov til investeringer i blandt andet flere grønne erhvervsfremstød.

Det fortæller udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i sammenhæng med et dansk eksportfremstød i Frankrig.

"Vi ønsker, at dansk teknologi, danske virksomheder og danske varer og tjenesteydelser skal ud og arbejde ude i verden for den grønne omstilling."

"Det skaber arbejdspladser hjemme i Danmark, og det hjælper miljø og klima," siger han. 

Ud over flere grønne erhvervsfremstød skal de 7,5 millioner kroner bruges på mere støtte til små og mellemstore danske virksomheder samt flere medarbejdere ude på danske ambassader, der kan hjælpe med at fremme den grønne dagsorden. 

Regeringen forventer, at pengene kan skaffe omkring fem yderligere årsværk i 2020. I årene derefter er der forventning om en yderligere stigning i antallet af årsværk.

Udenrigsministeren bemærker, at de 7,5 millioner kroner skal ses som første skridt i retning af en grønne eksport. På sigt vil han gerne bruge flere penge på at støtte op om klimaindsatsen. 

"Eksporten er efterspørgselsdrevet. Derfor er det også naturligt, at vi skaber en gradvis ændring." 

"Vi viser vejen med de her første midler, men min klare ambition er, at vi skal længere, og vi selvfølgelig skal fortsætte," siger Jeppe Kofod. 

Ud over udenrigsministeren har det danske eksportfremstød i Frankrig også deltagelse af kronprinsparret og 50 danske virksomheder. 

Et centralt tema på fremstødet er grøn teknologi. 

Nogle af de deltagende virksomheder fra Danmark er Maersk Supply Service, der leverer service til blandt andet olieplatforme, og Swire Blue Ocean, som leverer service til offshore-vindmølleindustrien. 

Herhjemme har regeringen sammen med sine støttepartier en ambition om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030. 

Til at indfri den ambition har regeringen sagt, at den blandt andet vil afsætte en milliard kroner til grøn forskning.

Frederiksen: Erhvervslivet har overhalet Christiansborg i den grønne omstilling

Regeringen halverer støtten til vindmøller og solceller 

Mere fra CleantechWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs