CleantechWatch

Pensionsbranche tager forbehold for grønne investeringer

Ifølge DR tager den danske pensionssektor flere forbehold for de 350 mia. kr., som branchen har øremærket til grøn omstilling. Professor siger, at sektoren reelt ikke forpligter sig til rammen. Branchen føler sig "ret sikre" på, at niveauet bliver nået.

Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Det er ikke uden forbehold og betingelser, at den danske pensionssektor har øremærket yderligere 350 mia. kr. til den grønne omstilling frem mod 2030.

Det skriver DR på baggrund af bilag til pressemeddelelsen, som brancheforeningen Forsikring & Pension lagde ud om tiltaget. Her fremgår, at investeringsrammen er betinget af flere forbehold, blandt andet at der i 2030 er grønne investeringer, som "giver fornuftige afkast" og at de politiske rammer "understøtter grøn omstilling og gør grønne investeringer relativt attraktive".

Til DR lyder det bl.a. fra Carsten Tanggaard, professor ved Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet, at branchen med betingelserne reelt ikke forpligter sig til investeringsniveauet, men at der er tale om en "hensigtserklæring" med en ambition om at investere 350 mia. kr. Branchen føler sig imidlertid fortrøstningsfuld i, at man vil nå det niveau, man har meldt ud.

"Investeringstilsagnet på de 350 mia. kr. tager vi meget seriøst, og selskaberne føler sig meget forpligtede, så vi er ret sikre. Det, man bør være opmærksom på, er, at det er en indsats, der strækker sig over et årti, og derfor er vi nødt til at gardere os mod nogle negative begivenheder som for eksempel en ny finanskrise, der kan opstå. Det er ikke sandsynligt, men heller ikke umuligt," siger Forsikring & Pensions vicedirektør Jan V. Hansen til DR.

Han vurderer over for DR, at sandsynligheden er "tættere på 100 end på 50" pct. og "over 75" for, at selskaberne har nået niveauet i 2030.

Pensionsdirektør afviser kritik af grøn milliardsatsning

Pensionsfirmaer bag klimamilliarder har penge i olie og kul

Pensionskasser øremærker 350 milliarder til grøn omstilling 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs