CleantechWatch

Klima er ikke nævnt med ét ord i notat om regeringens fordeling af 10 milliarder

Socialdemokratiet vil fjerne skattelettelser, afskaffe sparekrav på uddannelser og genoprette skattevæsenet, viser et internt notat om regeringens prioriteter på finansloven, som Altinget er kommet i besiddelse af. Klimaindsatsen er ikke nævnt med ét eneste ord.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Regeringen lægger ifølge et internt notat fra Finansministeriet, som Altinget er kommet i besiddelse af, op til at bruge store beløb til at genoprette skattevæsenet og styrke politiet til næste års finanslov.

Men bortset fra, at der skal hentes penge ind på en øget plastikafgift, er klimaet og den grønne omstilling ikke nævnt med et ord i den "foreløbige prioriteringsskitse" udarbejdet af embedsværket og dateret 5. september.

Socialdemokratiet og støttepartierne afviser over for Altinget at forholde sig til notatet, fordi det ikke er endeligt og endnu ikke er godkendt af regeringen. Enhedslistens finansordfører, Rune Lund, understreger dog, at de grønne ambitioner skal med:

"Det vigtige for os er ikke, hvilke forberedende papirer regeringen arbejder med. Det vigtige for os er, at det ender med en aftale, som både sikrer de første skridt mod en grøn omstilling, der samtidig er socialt retfærdig, og som styrker velfærden," siger han til Altinget.

I notatet lægger regeringen konkret op til at bruge omkring fire mia. kr. fra råderummet, ligesom der ifølge Altinget er plads til indrømmelser ved forhandlingsbordet til støttepartierne for i alt 1,8 mia. kr.

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs