FLS havde stor nedgang i salg og ordreindgang i andet kvartal

Grundet de store usikkerheder forbundet med coronaudbruddet fastholder ingeniørkoncernen FLSmidth sin suspendering af selskabets forventninger til hele 2020.
Foto: Morten Schärfe
Foto: Morten Schärfe
Ritzau Finans

Den danske ingeniørkoncern FLSmidth er fredag middag kommet med foreløbige tal for andet kvartal, der ligger lidt over, hvad analytikerne havde ventet.

Her faldt omsætningen 30 pct. til 3846 mio. kr. i forhold til andet kvartal 2019, mens ordreindgangen faldt til 3348 mio. kr. mod 4954 mio. kr. sidste år - et fald på 29 pct.

Ifølge finanshuset JPMorgan viser konsensusestimater indsamlet af FLSmidth selv, at der var ventet en omsætning på 3898 mio. kr. i andet kvartal, mens ordreindgangen var ventet at lande på 3280 mio. kr.

FLSmidth peger også på et driftsresultatet (EBITA) på 131 mio. kr. mod 487 mio. kr. i samme periode af sidste år. EBITA-marginen ventes at lande på 3,4 pct.

EBITA lander dermed også et stykke højere end konsensusestimaterne, der peger på et driftsresultat på 115 mio. kr., mens også EBITA-marginen slår de ventede 2,9 pct.

FLSmidth skriver desuden i meddelelsen, at nedgangen var større i cement end i selskabets minedivision. Samtidig var service mere modstandsdygtigt end den resterende del af forretningen.

"For begge sektorer, og for både ordreindgang og omsætning, var serviceforretningen relativt set mere modstandsdygtig end kapitalforretningen," skriver FLS i meddelelsen.

Investorerne kvitterer for de bedre end ventede tal og sender aktien op med 3 pct. til 204 kr.

Grundet de store usikkerheder forbundet med udbruddet af covid-19 fastholder FLSmidth i øvrigt sin suspendering af selskabets forventninger til hele 2020.

"Selv i regioner, hvor restriktionerne bliver lettet, er det uklart, hvordan vores kunders forbrugsmønstre vil udvikle sig. Derfor forbliver sigtbarheden lav, og vores forventninger er fortsat suspenderede," skriver FLSmidth.

Resultatnedgang til FLS i første kvartal

FLSmidth gav medarbejdere frit lejde i korruptionssager 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også