CleantechWatch

Klimapartnerskab: CO2-fangst er nødvendig for at nå målet

Selvom CO2-fangst i dag er "voldsomt dyrt", er det nødvendigt at investere i teknologien, hvis den energitunge industri skal nå et reduktionsmål på 70 pct. i 2030, lyder det fra formanden for klimapartnerskabet for den energiintensive industri.

Foto: Niels Christensen

CO2-fangst (CCS) er nødvendigt, hvis den energitunge industri skal nå en CO2-reduktion på 70 pct. i 2030. Det er budskabet fra klimapartnerskabet for den energiintensive industri, der i denne uge har afleveret sin rapport til regeringen.

"CO2-fangst er voldsomt dyrt lige nu, og udgiften kan ikke bæres af virksomhederne alene. Men teknologien rummer også nogle meget interessante perspektiver. Derfor opfordrer vi regeringen til at etablere et offentlig-privat projekt med nøgleaktører, så vi kan komme i gang med at afprøve teknologien," siger formanden for klimapartnerskabet og adm. direktør i Aalborg Portland, Michael Lundgaard Thomsen, i en pressemeddelelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Henrik Stiesdal stopper som topchef

Stifteren af Stiesdal-koncernen, der blandt andet står bag pyrolyseteknologien Skyclean, rykker et skridt ned i direktionen for at hellige sig til teknologiudvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs