Ny virksomhed vil erstatte beton med massive træelementer i dansk byggeri

Danmark skal i stigende grad bruge træelementer af typen Cross Laminated Timber (CLT) i byggeriet frem for beton. Det er ambitionen for den nystiftede virksomhed CLT Denmark, som ønsker at være rådgiver og leverandør inden for CLT-forarbejdet træ i den danske byggebranche.
Foto: Morten Lau-Nielsen/JPA
Foto: Morten Lau-Nielsen/JPA

Træ skal supplere eller helt erstatte beton i byggeriet - både i etagebyggerier og konstruktioner, hvor man i dag alene bruger beton. Sådan lyder det fra stifterne af virksomheden CLT Denmark, der ønsker at levere og rådgive om såkaldt CLT-forarbejdet træ (Cross Laminated Timber) i Danmark. Det skriver Dagens Byggeri.

"Herhjemme er der en del myteforestillinger om træs begrænsninger i forhold til blandt andet beton. Lad mig blot nævne brandfare og fugtighedsproblemer. At man ikke kan bygge i højden og slet ikke over fire etager. CLT Denmark har ambition om at være med til at gendrive sådanne myter. Vi vil ikke bare være leverandør, vi vil også tilbyde vores ekspertise til branchen og offentligheden om, hvor og hvordan man udnytter CLTs mange fordele bedst muligt," siger den ene stifter, Per Thomas Dahl.

Ifølge stifterne har CLT både klimamæssige, tekniske og arkitektoniske fordele – og kan desuden gøre byggepladserne mere effektive. De forventer, at særligt de skærpede klimakrav vil øge efterspørgslen på CLT-elementer. 

Byggematerialer står bag mere end en tiendedel af verdens CO2-udledning

Nyt EU-projekt skal fremme brug af træ i etagebyggeri 

Ny boligminister vil bane vejen for mere træbyggeri som led i klimastrategi 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også