CleantechWatch

Ny plan skal forvandle Tjæreborgs grusgrave til naturpark

Tjæreborgs gamle grusgrave i Esbjerg Kommune skal i fremtiden blive til ét stort rekreativt område – og nu er planerne for den kommende naturperle klar til at blive vedtaget.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Nu er planerne for at omdanne Tjæreborgs gamle grusgrave til et stort naturområde klar til at blive vedtaget, skriver JydskeVestkysten.

Esbjerg Kommune købte det 29,5 hektar store naturområde ved de gamle grusgrave tilbage i 2014, og selv om en del af området i dag bliver brugt til landbrugsdrift, har det i lokalplanerne hele tiden været på tegnebrættet at gøre hele molevitten til ét stort naturområde.

Med den nye masterplan under armen er næste skridt at få den officielle vedtagelse i byrådet. Herefter venter arbejdet med at få finansiering til drømmen om en naturpark med alt fra labyrinter og legepladser til shelters og handicapvenlige stier.

Teknik & Byggeudvalget tager ifølge JydskeVestkysten en bevillingsansøgning på 4,5 mio. kr. med til de kommunale budgetforhandlinger, men der er også lagt op til, at en stor del af finansieringen kan hentes fra fondsmidler.

Trods udsigten til en naturperle ved de gamle grusgrave, må de besøgende indstille sig på at lade badetøjet blive hjemme. Tidligere på året viste det sig nemlig, at udsivning fra en losseplads har forurenet vandet i området, og badning er derfor – indtil videre – forbudt.

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs