Rådgiverkæmpe løfter salget i vanddivision med knap 12 pct.

Direktør varsler opkøb af nye virksomheder særligt i USA og Tyskland for at holde fast i væksten. 
Foto: Thomas Emil Sørensen
Foto: Thomas Emil Sørensen

Ledelsen i Rambøll kan sende en pæn hilsen til sine ansatte i forretningsbenet ’Water’, hvor en organisk salgsvækst på 11,9 pct. i 2022 har bidraget væsentligt til koncernens samlede organiske omsætningsfremgang på 9,9 pct. – den højeste i 14 år.

Det viser regnskabstal fra rådgiverkoncernen for 2022, der er offentliggjort fredag. 

Rambøll-gruppen, der tæller 17.500 ansatte globalt, heraf 4.100 i Danmark, rundede i 2022 en samlet omsætning på 16 mia. kr, fremgår det af regnskabet. Det svarer til en samlet stigning i omsætningen på 12,6 pct. 

Driftsoverskuddet før renter og skatter (ebit) lander på 646 mio. kr. mod godt 500 mio. kr. i 2021. Fratrukket afskrivninger på goodwill og kundekontrakter (ebita) nåede driftsoverskuddet 937 mio. kr.

”Vi ser en særlig stor efterspørgsel på markedet efter vores ydelser inden for vedvarende energi, herunder offshore vind og Power-to-X løsninger, vand, klimatilpasning, lavemissionsbygninger og hjælp med at etablere bæredygtighedsstrategier for kunder,” lyder det i en kommentar i en pressemeddelelse fra topchef Jens-Peter Saul.

Mens indtjeningen er den højeste i koncernens historie, er flere af marginerne en smule under dem for 2021. Ebita-marginen landede således 0,1 procentpoint lavere i 2022 på 5,9 pct.

For 2023 venter ledelsen sig en vækst over 2022-niveau, fremgår det. 

”Dette årti er afgørende for, at verden begrænser stigningen i de globale temperaturer og tager de nødvendige skridt hen imod netto-nul-udledninger,” siger Jens-Peter Saul, der også påpeger, at den organiske vækst i det kommende år vil blive suppleret af nye erhvervelser hos koncernen.

”Vi søger at opkøbe relevante virksomheder for at styrke vores strategiske vækstplatform i især USA og Tyskland,” siger Jens-Peter Saul. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også