CleantechWatch

Studie: Genanvendte byggematerialer har samme kvalitet som nye

Tre etageejendomme bygget af 80-90 pct. genanvendte byggematerialer står nu, 30 år senere, i samme stand, som hvis de var blevet opført i nye materialer.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Der er ingen problemer med at bygge nye huse med genanvendte og genbrugte materialer – hverken med hensyn til holdbarhed eller vedligeholdelse.

Det er konklusionen i rapporten en ny rapport ’De genanvendte hus’, der omhandler tre etageejendomme i almennyttigt byggeri opført af 80-90 pct. genanvendte eller genbrugte materialer i perioden fra 1990-1994. Etageejendommene ligger i henholdsvis Horsens, Odense og København.

”Der har manglet erfaringstal i branchen. Dette studie viser, at hvis materialer udvælges med omhu, inden de anvendes i byggeriet, så fremstår de lige så flotte som nye materialer efter 30 års brug,” siger projektleder Marlene Thorman fra rådgivervirksomheden WSP til fagmediet bygtek.dk.

Projektet er finansieret af Realdania. WSP har planlagt, koordineret og sørget for dokumentation, Øllgaard Rådgivende Ingeniører har udført tilstandsvurderinger mens rådgiverfirmaet Tre har stået for rapportering.

Høje gaspriser løfter Gamle Murstens regnskab

Gamle mursten samles ind til genbrug i nyt forsøg

Byggemarkedskæde har samlet 500 ton træ ind til genanvendelse

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs