CleantechWatch

NCC-kvartal med røde tal: "Vi lever i en udfordrende tid"

Entreprenøren lægger vægt på en god ordreindgang. Topchef tegner usikkert fremtidsbillede.

NCC-topchef Tomas Carlsson. | Foto: NCC

Fem store ordrer i NCC’s danske forretning er medvirkende til, at entreprenørkoncernen med hovedsæde i Stockholm kan melde om ”en god ordreindgang” i årets første kvartal, fremgår det af kvartalsrapporten torsdag.

Til gengæld er driftsindtjeningen, bl.a. som følge af sæsonforhold, negativ med 170 mio. svenske kr. (ca. 123 mio. kr.), hvilket topchef Tomas Carlsson kalder ”stabilt”, da underskuddet er nogenlunde af samme størrelse som i første kvartal 2021, da der stod 144 mio. svenske kr. på samme post.

”Vi lever i en udfordrende tid. En global pandemi er efterfulgt af krig i vores nærområde med forfærdelige humanitære konsekvenser. Det har skubbet på de ubalancer, som allerede var et faktum og som har medført stora prisstigning og usikkerhed omkring leverancer af materialer. Det er stadig umuligt at vurdere de langsigtede effekter på verdens og Nordens økonomi,” udtaler han i regnskabet.

Sammenlagt kom der for 16,6 mia. svenske kr. (ca. 12 mia. kr.) nye ordrer i hus, som sendte ordrebeholdningen i hele NCC-koncernen op på 62,5 mia. svenske kr.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch)

NCC vinder entreprise til trecifret millionbeløb i Aalborg

NCC skal bygge hovedkontor i træ til over 300 mio. kr.

NCC løfter resultatet og melder om stærk ordreindgang

Mere fra CleantechWatch

Envidan henter ny topchef i Hofor

Morten Fjerbæk bekræfter over for CleantechWatch, at han efter eget ønske træder ud af direktionen i rådgivningsvirksomheden til efteråret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs