CleantechWatch

WSP forbereder nye opkøb i Danmark

Den canadisk ejede rådgiverkoncern, der i 2019 opkøbte Orbicon, går på jagt efter de store fisk i det danske rådgiverhav. Det spår dansk WSP-chef.

Foto: Orbcion/PR

Den canadiske rådgiverkoncern WSP agter at sætte sig på en større bid af rådgivermarkedet inden for klima- og miljøopgaver i Danmark, og derfor vil selskabets danske forretning i de kommende år være på opkøbsjagt blandt de danske konkurrenter.

Målet for den danske rådgiver er at blive blandt de tre førende på kerneområderne i landet, fortæller WSP Danmarks adm. direktør, Per Christensen, til Licitationen.

”Men skal vi derop, skal jeg over de næste to-tre år vækste med 2.000-3.000 mand - og det er jo svært. Derfor skal vi ud at købe op,” siger han til mediet.

Han tilføjer i interviewet, at den canadiske ejer hellere vil købe en af de helt store danske rådgivervirksomheder end ti mindre.

WSP gjorde sit indtog i Danmark i 2019 med købet af rådgiveren Orbicon, der siden er blevet opdøbt til WSP Danmark. Virksomheden har i dag cirka 500 medarbejdere.

På globalt plan er WSP-koncernen med 55.000 medarbejdere blandt de største rådgivere inden for miljø og infrastruktur.

Som sit mest markante opkøb erhvervede WSP i december 2020 konsulentfirmaet Golder med 7.000 ansatte.

Dansk WSP-chef ser kampen om medarbejdere som største udfordring

WSP Danmark leverer rekordregnskab, men skuffer på interne forventninger

Miljøstyrelsen offentliggør forslag til bedre udnyttelse af byggeaffald

Mere fra CleantechWatch

Envidan henter ny topchef i Hofor

Morten Fjerbæk bekræfter over for CleantechWatch, at han efter eget ønske træder ud af direktionen i rådgivningsvirksomheden til efteråret.

Læs også

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs