Viegand & Maagøe vil have CO2-mål ind i Erhvervspuljen

Den danske energirådgiver anbefaler Energistyrelsen at fokusere mere på CO2-besparelser og mindre på energibesparelser i den grønne tilskudspulje for at lokke flere ansøgere til.
Foto: Viegand Maagøe/PR
Foto: Viegand Maagøe/PR

Erhvervspuljen, der yder tilskud til energibesparelsesprojekter i danske virksomheder, har oplevet begrænset interesse siden oprettelsen, og ved den seneste ansøgningsrunde i januar blev der blot ansøgt om 37 mio. kr. ud af de udbudte 225 mio. kr.

Ifølge rådgiveren Viegand & Maagøe er en del af løsningen, at Energistyrelsen, som administrerer puljen, ændrer kriterierne, så tildelingen ”i højere grad fokuserer på CO2-besparelser i stedet for kun energibesparelser”.

”Så tror jeg, man ville få flere med,” siger Peter Maagøe, der er partner og adm. direktør i rådgiveren Viegand & Maagøe, som har hjulpet 30 virksomheder med at hente penge fra Erhvervspuljen, til Børsen.

Over for avisen påpeger energirådgiverkollegaerne i Ebas, at ansøgningsprocessen fortsat er for kompliceret og får selv store selskaber til at droppe den.

Energistyrelsen har tidligere fortalt, at man har lettet ansøgningsprocessen, siden Erhvervspuljen blev lanceret i oktober 2020.

I alt 3,5 mia. kr. afsatte regeringen og forligspartierne dengang frem til 2029. Midlerne kommer fra fra Klimaaftalen for energi og industri fra samme år og Energiaftalen fra 2018.

Puljen har konkret til formål at yde bidrag til danske privatejede produktions-, handels-, og servicevirksomheder, der ønsker at få gennemført nogle af de energirigtige investeringer, der ofte bliver droppet som følge af for lange tilbagebetalingstider.

Erhvervspuljen slås fortsat med vigende efterspørgsel

DI skal i dialog med Energistyrelsen om manglende interesse for tilskudspulje

Energistyrelsen håber på flere ansøgere til tilskudspulje efter lettet ansøgningsproces

Energistyrelsen henter velkendt vicedirektør

Energistyrelsen kigger ”grundigt” på grøn erhvervspulje efter nyt fald i ansøgertal

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også