Krüger-direktør tror på lysere fremtid efter endnu et millionunderskud

Mijløvirksomheden Krüger ser efter endnu et millionunderskud nu ind i et år med fremgang og flere ordrer i bogen. Så snart det er muligt at rejse igen, vil virksomheden særligt opsøge de udenlandske kunder, siger direktør.
Direktør i Krüger, Leif Bentsen, tror på, at virksomhedens ordrebog vil blive tungere i takt med, at rejserestriktionerne ifm. coronapandemien letter. | Foto: Krüger A/S / PR
Direktør i Krüger, Leif Bentsen, tror på, at virksomhedens ordrebog vil blive tungere i takt med, at rejserestriktionerne ifm. coronapandemien letter. | Foto: Krüger A/S / PR
AF JOSEPHINE BUUR BACH

Trods nogle hårde år med røde tal på bundlinjen ser Krüger ind i et år med stor optimisme: Der er et voksende marked for klimaneutrale løsninger, og det er virksomheden klar til at byde ind på.

Sådan lyder det fra adm. direktør Leif Bentsen i et interview med CleantechWatch i kølvandet på det regnskab, som miljø- og rådgivningsvirksomheden præsenterede i sidste uge.

”Vi ser lyst på fremtiden. Vi har løsningerne, og problemerne er der,” siger Leif Bentsen.

Et af de problemer, som Krüger har budt ind på, er oprensningsopgaven ved generationsforureningen Høfde 42, som kommer i udbud snart.

Med flere års erfaring i at oprense jord regner Leif Bentsen med at komme med i udbud, da han mener, at virksomheden har masser af ekspertise at byde ind med. Ligesådan byder Krüger lige nu også ind på andre danske og internationale jordoprensningsopgaver.

I et tidligere interview med CleanTechWatch har direktøren understreget, at det ”vil betyde rigtig meget” for Krügers globale muligheder for at gå på markedet med den oprensningsteknologi, som virksomheden har investeret markant i, hvis man har en reference som Høfde 42 at vise frem.

Men det er ikke kun inden for jordoprensning, at direktøren håber på at kunne hente noget yderligere vækst.

Krüger har også givet tilbud på en ”del ressourceanlæg”, der står til at skulle ombygges, ligesom miljøvirksomheden inden for forretningsenheden bæredygtig omstilling har landbaserede fiskefarme i kikkerten – sidstnævnte er virksomheden dog ikke helt kommet i mål med endnu.

Vækst kommer med bæredygtig omstilling

Selvom Leif Bentsen er optimistisk, når han kigger på Krügers fremtid, kan han ikke komme udenom, at miljøvirksomhedens opgaver i ordrebogen er skrumpet i det seneste regnskabsår.

Mens der ved udgangen af 2019 stod ordrer for 628 mio. kr. i bogen, så var det tal faldet til 386 mio. kr. ved udgangen af 2020, og der er behov for flere ordrer i 2021, end hvad der er nu.

”Vi har ca. til et års omsætning i ordrebogen, hvilket er nok til at holde nuværende omsætning, men det er ikke nok til at sikre den vækst, som vi satser på. Vi arbejder på projektudvikling og salg, og det er ved at åbne op nu også internationalt, så vi er positivt stemte,” siger Leif Bentsen.

Fremadrettet er det et internationalt udblik, der skal skabe fremtiden og de sorte tal på bundlinjen i miljøvirksomheden. Og Leif Bentsen regner med, at virksomheden vil se mere vækst i takt med, at bæredygtig omstilling i endnu højere grad kommer på dagsordenen.

”Jeg er overbevist om, at vi er en vigtig del af bæredygtig omstilling. Vi har en stærkt stigende ordreindgang på digitale løsninger. Der er kun en vej for os, og det er fremad,” siger han.

Rejrestriktioner hindrer forretning

Som CleantechWatch i sidste uge kunne beskrive, måtte Krüger i sit regnskab for 2020 endnu engang tage sig til takke med røde tal på bundlinjen – denne gang i form af et underskud på 40,1 mio. kr.

Underskuddet er ifølge Leif Bentsen en konsekvens af to ting, hvor den første – som for så mange andre virksomheder – skal findes i coronakrisen.

”Der har været en coronaproblematik. Vi har ikke kunne gennemføre særligt internationale projekter på grund af rejserestriktionerne,” siger han og fortsætter:

”Når en kunde skal lægge mange mio. kr. i et projekt, forventer de en leverandør, der kan møde op og deltage i drøftelser. Vi har ikke kunne komme ud til kunderne, så vi har ikke fået de internationale opgaver vi havde forventet.”

Miljøvirksomheden har som følge heraf oplevet et fald på 60 pct. i omsætningen på det udenlandske marked det seneste år.

Samtidig har et kuldsejlet projekt i Afrika, som CleantechWatch også tidligere har beskrevet, fortsat trukket spor ind i 2020’s regnskab og givet store finansielle udfordringer i form af lokale valutaer, der er styrtdykket, fortæller Leif Bentsen.

Corona-pressede Krüger leverer endnu et tocifret millionunderskud

Krüger får ny bestyrelsesformand 

Krüger vil optimere renseanlæg i nyt vandsamarbejde med britisk universitet

Corona farver Krügers 2020 – på den anden side venter vækst

Krüger snupper direktør fra Billund Vand og Energi til spildevandsafdeling

Hofor investerer 610 mio. kr. i nyt vandværk som led i modernisering

Krüger og Arkil vinder vandværksopgave i Nordjylland 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også