CleantechWatch

Rådgiverbranchen er i knæ og opfordrer regeringen til at droppe konsulentloft

Prikkerunderne er i gang hos de danske konsulenthuse, og det får nu branchen til at råbe regeringen op.

Henriette Søltoft, branchedirektør i DI Rådgiverne, opfordrer regeringen til at rulle besparelserne på konsulentydelser tilbage. | Foto: Rie Neuchs / Dansk Industri

Regeringen meldte ud i finansloven, at der skal spares to milliarder på konsulentydelser i de kommende fire år. Men coronakrisen har allerede sat sine spor i branchen, hvor hver femte rådgivervirksomhed ifølge Børsen forventer et fald i omsætningen på mellem 31 og 50 pct. i 2020.

Undersøgelsen fra Dansk Industri bygger på en rundspørge blandt 50 virksomheder med tilknytning til DI Rådgiverne.

Og den bør give grund til bekymring, mener Henriette Søltoft, branchedirektør i DI Rådgiverne. Hun opfordrer derfor i Børsen regeringen til at rulle besparelserne på konsulentydelser tilbage.

"Det offentlige får i den grad brug for rådgiverbranchen til den grønne omstilling, digitalisering m.v., når vi skal have Danmark i gang igen," siger hun til avisen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie PolicyWatch)

Partier presser på for en grøn kickstart efter krisen

Styrket faglighed næsten tredobler overskud hos energi- og omstillingsrådgiver 

Mere fra CleantechWatch

Debat: Nej, ARI – det er ikke alene op til kommunerne at sikre ensartet sortering

Affalds- og Ressourceindustrien (ARI) mener, at en række kommuner underminerer national succes på affaldsområdet. Men ARI bør også se på sin egen rolle i at sikre ensartede anbefalinger til kommunerne fra den private affaldssektor, skriver Marianne Bigum, medlem af IDA's ekspertgruppe for cirkulær økonomi i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs