Rambøll henter ny topchef til energidivisionen fra Vattenfall

Michael Simmelsgaard overtager rollen som topchef for den rådgivende ingeniørkoncerns globale energidivision fra veteran.
Foto: Vattenfall
Foto: Vattenfall

Fra årsskiftet kan Michael Simmelsgaard krydse endnu et led i havvindens værdikæde af. Her begynder den tidligere Siemens, Ørsted og senest Vattenfall-chef i sin nye stilling som adm. direktør for Rambølls globale energidivision. Her får han ansvaret for de omkring 1.800 ansatte hos den rådgivende ingeniørkoncern, der beskæftiger sig med såvel havvind som andre energiteknologier.

Det meddeler Rambøll.

"Michael Simmelsgaard har dyb strategisk indsigt i, hvordan energisektoren forandrer sig i disse år, og han kender vores kunders behov på allernærmeste hold. Det gør ham til den helt rigtige til at stå i spidsen for næste etape af vores internationale rejse i energisektoren, der foreløbig har taget os fra 200 til 1.800 medarbejdere på kun 10 år," siger koncerndirektør i Rambøll Gruppen, Søren Holm Johansen, i meddelelsen.

Michael Simmelsgaard overtager jobbet fra Thomas Rand, der træder tilbage efter 41 år hos Rambøll, hvoraf de seneste 10 har været som leder af energidivisionen. Han forlader dog ikke helt koncernen men fortsætter i stedet som seniorrådgiver for såvel energidivisionen som på gruppeniveau.

Som en af sine absolutte kerneområder beskæftiger Rambøll sig med projektering og rådgivning inden for en bred vifte af energisektoren. Fra olie/gas og kraftværker over affaldsanlæg til transmission. Det er dog ikke mindst inden for Michael Simmelsgaards hidtidige virke i vindindustrien at koncernen har vokset over de seneste mange år, hvor bl.a. størstedelen af verdens havmøller står på Rambøll-projekterede fundamenter.

"At være en del af transformationen af energi- og klimaområdet er en helt afgørende motivationsfaktor for mig, og Rambøll er en af lederne inden for energirådgivning globalt. Derfor er det et privilegium at få lov at lede virksomhedens mange thought leaders og derigennem påvirke det globale energimarked," siger Michael Simmelsgaard om sin nye stililng.

I begyndelsen af måneden blev Michael Simmelsgaards afgang fra sin stilling som chef for havvind Vattenfall meldt ud. Fire år tidligere var han hentet ind til det svenske energiselskab efter et par år hos Ørsted, mens han endnu før det foruden det daværende Siemens Wind Power også har været forbi Faber, Danfoss og Lego.

Ingeniørforeningen ansætter politisk konsulent inden for cirkulær økonomi 

Rambølls miljødirektør ser stort vækstpotentiale i klimatilpasning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også