Skako vil udbetale lidt større ekstraordinært udbytte

Det ekstraordinære udbytte har baggrund i salget af aktiviteterne i Skakos Concrete-division.
Foto: Skako/pr
Foto: Skako/pr
AF MARKETWIRE og frederik timm bentsen

Efter salget af sin cementforretning ’Concrete’ vil fynske Skako udbetale et større ekstraordinært udbytte til sine aktionærer end tidligere udmeldt. Samlet set vil det ekstraordinære udbytte blive på 122 mio. kr. eller 39,27 kr. per aktie. Det er mere end det oprindeligt udmeldte niveau på 116 mio. kr.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen mandag aften.

Årsagen til det højere ekstraordinære udbytte er ”en forsat meget positiv udvikling i både Skako Concrete og Skako Vibrations resultater og pengestrømme for 2023”.

”Det succesfulde salg af aktiviteterne i Skako Concrete har samtidig synliggjort og frigjort store yderligere værdier, idet aktiekursen er steget fra 71 før frasalget til dagens kurs på 107, svarende til en stigning på 51 pct.,” hedder det.

Skako, der blandt andet leverer sorteringsudstyr til affaldsindustrien, vil også udbetale 15,4 mio. kr. i ordinært udbytte til aktionærerne, hvilket svarer til 5 kr. per aktie.

”Efter udbetalingen af det ekstraordinære og ordinære udbytte vil Skako fortsat stå i en meget stærk finansiel position med en solid balance, lav gearing og god likviditet.”

”Bestyrelsen forventer derfor at kunne fortsætte de sædvanlige, og i de senere år stigende udbytter. Der vil også fortsat være finansiel kapacitet til at tilkøbe relevante recycling-virksomheder og integrere disse, sådan som det blev dokumenteret med købet af Dartek.”

Skako oplyser samtidig mandag, at selskabet regner med, at resultatet i 2023 var i den ”øvre ende” af det udmeldte prognoseinterval om et driftsoverskud, EBIT, på 20-24 mio. kr.

Det ekstraordinære udbytte vil fragå Skako-aktien den 27. februar, mens det vil blive udbetalt den 29. februar. Det ordinære udbytte vil blive trukket ud af aktien den 17. april og lande på aktionærernes konti fra den 24. april.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også