Danmark lander CCS-aftale med Holland

Danmark og Holland er blevet enige om en aftale, der gør transport og lagring af CO2 muligt. Et år tidligere lavede Danmark en lignende aftale.
Foto: Claus Fisker
Foto: Claus Fisker

Danmark indgår endnu en aftale om transport og lagring af CO2.

I 2022 underskrev Danmark en aftale med Belgien, og nu kan Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet oplyse i en pressemeddelelse, at man har lavet en lignende aftale med Holland.

Aftalen skal være med til at udvikle det internationale CCS-marked og bringer ifølge ministeriet Danmark et skridt tættere på 2050-ambitionen om klimaneutralitet. Det binder samtidig de danske, hollandske og belgiske CCS-markeder sammen.

”CO2 er ligeglad med landegrænser, så vi er også nødt til at stille skarpt på opfyldelsen af vores internationale klimamål - og det kan vi ikke gøre uden CO2-fangst og lagring. Derfor er det helt afgørende, at vi udvikler en storskala CCS-industri, der går på tværs af landegrænser og bidrager til EU’s klimamål. Aftalen med Holland er et vigtigt skridt på vejen,” udtaler klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.

Den første aftale om rammerne for international transport af CO2 blev underskrevet i 2022 af Danmark, Belgien og Flandern. I juni 2023 underskrev Holland, Belgien, Flandern og Vallonien en lignende aftale om rammer for international transport af CO2.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også